“Wat bezielt jou in hemelsnaam om concurrenten bij te creëren?”
Goh … zo had ik het eerst nog niet bekeken.
Maar het klopt dat ik SAP freelancer ben én me sterk engageer om nog véél meer SAP freelancers bij te creëren.
Waarom? Dat zet ik hieronder graag even op een rijtje.

Blog - Concurrenten bijcreëren

Met hart en ziel mijn kennis en vaardigheden doorgeven

11 jaar geleden ben ik zelfstandig SAP consultant geworden. Ongetwijfeld heb ik het al minstens 101 keer verkondigd aan ieder wie het horen wil: SAP freelancer worden is één van mijn beste beslissingen ooit!
Ik haal immens veel voldoening uit de vele boeiende opdrachten die ik daarenboven zélf mag uitkiezen. Ik geniet enorm van mijn vrijheid en mijn top verloning staat mij en mijn gezin toe om heel comfortabel te leven.
Met heel mijn hart en ziel wil ik mijn kennis en vaardigheden doorgeven aan andere mensen omdat ik zelf maar al te goed weet hoe moeilijk het is om deze switch naar freelancing te maken.

SAP freelancers Community

Iedereen die in het opleidings- en/of coachingsbad van Highway2Freelance wordt ondergedompeld, maakt automatisch deel uit van de Highway2Freelance community.
Dit is een groep van gelijkgestemde, startende SAP freelance consultants. Ze staan er niet alleen voor. Ze helpen elkaar. Ze kunnen vragen en bezorgdheden aan elkaar voorleggen. Ze kunnen tips en tricks met elkaar delen én ze kunnen leads aan elkaar doorgeven voor contract opportuniteiten.

Zelf stimuleer ik actief dat deze groep elkaar hélpt, in plaats van elkaar te beconcurreren.

Maar wáárom dan toch?!

Omdat ik ten eerste heel graag andere mensen help. Heel wat mensen hebben een duwtje in de goeie richting nodig om meer van hun potentieel te kunnen aanboren.
Ten tweede, omdat ik er voor mezelf veel voldoening uit haal. Ik heb altijd al met veel plezier kennis overgedragen en nu des te meer wanneer die kennis zo’n cruciale transformatie teweegbrengt.

Overvloed aan opdrachten

’t Klinkt misschien raar, maar ik geloof in overvloed. Overvloed aan opportuniteiten, aan hulpvaardigheid, aan rijkdom, aan leermogelijkheden, aan …
Waar je géén geloof voor nodig hebt, maar wat simpelweg een feit is: er is een overvloed aan opdrachten voor freelance SAP consultants. Het is frappant hoeveel groter de vraag naar zelfstandige SAP consultants is dan het aanbod.

Ik maak het even concreet voor je: op een gemiddelde werkdag krijg ik gemiddeld een 4-tal SAP freelance opportuniteiten aangeboden. Zonder ernaar te zoeken of te vragen.
Ik probeer zelfs om een nog grotere vloed aan SAP freelance opdrachten te vermijden. Élke aanbieding beantwoord ik binnen de 24 uur en informeer headhunters over mijn beschikbaarheidsdatum en laat hen weten dat ik de eerstkomende maanden volledig volzet ben met SAP projectwerk.

De ene SAP freelancer is de andere niet

SAP freelancers zijn er nodig en beschikbaar in een heel brede waaier:

 • binnen SAP ECC zijn er vele modules:
  • MM “Materials Management”
  • PP “Planning & Production”
  • SD “Sales & Distribution”
  • FI “Finance”
  • CO “Controlling”
  • WM “Warehouse Management”
  • QM “Quality Management”
  • CS “Customer Service”
  • PS “Project Systems”
  • PM “Plant Maintenance”
  • HR “Human Resources”
  • EHS “Environment, Health & Safety”
  • enz.
 • naast SAP ECC zijn er vele andere SAP oplossingen:
  • SAP SRM “Supplier Relationship Management”
  • SAP CRM “Customer Relationship Management”
  • SAP APO “Advanced Planner & Optimizer”
  • Analytics / BI “Business Intelligence” / BO “Business Objects”
  • SAP EWM “Extended Warehouse Management”
  • SAP GTS “Global Trade Services”
  • SAP VIM “Vendor Invoice Management”
  • SAP MDM “Master Data Management”
  • SAP SuccessFactors
  • SAP Ariba
  • SAP Business One
  • SAP S/4HANA
 • en dan heb je nog eens de verschillende type profielen:
  • functionele consultants
  • technische consultants
  • project managers

Wanneer je lukraak 10 SAP consultants op een rijtje zet, dan is de kans heel groot dat ze allen complementair zijn met elkaar, en dus helemaal geen concurrenten van elkaar.

Helpen = voldoening krijgen

Elkaar helpen geeft zoveel meer voldoening dan met elkaar te concurreren. Neem contact met me op en laat mij ook jóu helpen, want ook jij verdient een eerlijke kans op het maken van je beste beslissing ooit!